Free shipping on orders over DKK 800

EKSTRA GRATIS TESTER

Ved køb af et full size produkt, får du en tester med i købet. Du kan returnere full size produktet, hvis testeren ikke lever op til dine forventninger og emballagen ikke er brudt.
Skriv blot i kommentarfeltet at du ønsker en tester.

Er du til det kolde gys eller synes du bare det er en hypet tendens?

Gennem årene dukker der hele tiden nogle vilde tendenser op. 

For nogle år siden skulle alle ud og løbe et Marathon, hvilket tidligere kun var for de vildeste sportsudøvere. Og i denne Corona tid er stort set alle begyndt at gå 10.000 skridt om dagen, mens det nok mest populære, man finder på de sociale medier i øjeblikket, er vinterbadning - trods det altid har eksisteret.  

Personligt ville jeg ønske, at jeg havde været med på bølgen mht. at løbe et Marathon, men en knæoperation har ikke gjort denne udfordring mulig, samt det er meget tidskrævende og i virkeligheden ikke særligt sundt for kroppen. Jeg tror dog på, at det styrker og rykker helt vildt meget på ens psyke. Har du løbet et Marathon? 

Aldrig i mit professionelle liv har jeg haft så meget "fritid", som da begge mine butikker blev tvangslukket. De 10.000 skridt er klart blevet afprøvet, og jeg må indrømme, at det holder jeg meget af:-) Men det er tidskrævende, så det bliver svært at nå, når først mine butikker åbner op igen.

Jeg synes helt klart, at mine daglige gåture gør noget godt for mit sind. Motion giver det da også, men det er ikke kiloene man kan se det på - selvom jeg går stærkt. Michelle Kristensen har for nylig fortalt om baggrunden for de 10.000 skridt i Go' aften Danmark - fænomenet kommer fra dengang skridttælleren blev opfundet i 60'erne i Japan. Her opfordrede man alle til at deltage i et event, hvor man minimum skulle gå 10.000 skridt. 
Efterfølgende er det jo nærmest blevet et sundhedstegn, hvis man går de 10.000 skridt om dagen:-) Får du gået de 10.000 skridt om dagen? 

Jeg er den vildeste frossenpind og hader alt, hvad der gør min krop kold. Det skal lige siges, at jeg i en rimelig høj grad døjer med noget, der hedder Reneau syndrom. Her får man helt hvide fingre og tæer, som gør møg ondt - ikke mindst når fingre og tæer får varmen igen.
Derfor ser man mig med kæmpe handsker på fra oktober til april med varme i. 

Mange har gennem årene lokket mig til at prøve vinterbadning, men jeg har altid nægtet - bare ved tanken om frivilligt at fryse. 
I november 2020 fik min svigerinde (som er hardcore vinterbader) mig overtalt til at prøve at gå i vandet. Det var ca. 6-7 grader både oppe og under vandet. Jeg gjorde det kun fordi alle vores børn også ville gøre det, og fordi der var en sauna, som efter sigende skulle sætte prikken over i'et ifølge min svigerinde. 

Jeg syntes, det var virkelig koldt, og selvom vi gik i vandet 2 gange og i sauna 2 gange, og alle syntes det var fantastisk, så var jeg slet ikke begejstret. Det gav mig ikke det kick, som alle snakker om - og hvorfor så udsætte sig for kulde? Når jeg efterfølgende talte med folk om det, lød svaret tit, at vandet ikke havde været koldt nok med de 6-7 grader. 

Forleden spurgte en veninde, om jeg havde lyst til at prøve vinterbadning. Hun havde kun prøvet det en gang før og ville gerne gøre det med en nybegynder. Puha den var svær, for det er jo ikke noget jeg selv lige går og tænker på, men i denne skøre tid har jeg brug for, at der sker noget andet end det, der plejer at ske i mit liv.
Så jeg sagde ja på årets koldeste dag. Minus 4 grader og blæst (føltes som minus 10 grader). Men solen skinnede og selskabet var jo i top. Vi havde alt det rigtige 'udstyr' med os, og så skulle vi ellers bare slå hjernen fra og kaste os ud i det. 

På badebroen møder vi nogle hardcore vinterbadere (både ældre og yngre damer). De starter med at sige, at det er det koldeste de har oplevet i meget lang tid (vi havde jo en varm vinter sidste år) og at det var meget modigt af os at gå i, hvis aldrig vi havde prøvet det før. 

Nu var det jo så her, at jeg tænkte "drop det, bliv siddende i solen og nyd din kaffe med varme fingre", men fanden tog ved mig og inden for relativ kort tid lå jeg i det iskolde vand. 

Var det en fornøjelse? Nej, fandme NEJ, det var pissekoldt, men det værste var at komme op ad vandet mens ens hænder blev stivfrosne på 2 sek., så man nærmest ikke kunne få sin badedragt af og det varme tøj på igen. Nøj, det gjorde så ondt. 

Bagefter fik vi croissant, kaffe og solen lige i ansigtet, og det var FEDT. Resten af dagen var jeg møgtræt - nogen siger det kan have noget med ens livsenergier at gøre. Er der nogen der ved noget om det? 
Jeg tror simpelthen ikke, at jeg er den type der kan få et kick ud af vinterbadning - SORRY TO SAY - men dermed ikke sagt, at jeg ikke kommer til at prøve det igen.

Hvis så bare forskningen kunne sige entydigt, om det faktisk er godt for helbredet, blodcirkulationen, hjertet, huden og et muligt vægttab osv., men efter at have læst en del om det, så tyder det desværre ikke på, at vinterbadning videnskabeligt kan dokumenteres som noget positivt på de parametre. Øv!
Man mener dog, at vinterbadere har mulighed for at producere mere brunt fedt, som forbrænder det hvide fedt (vores uønskede fedtdepoter). 

Hjertet slår primært hurtigere lige inden man dypper sig i det kolde vand pga. adrenalin, men ikke mere end, hvis man lige skal nå bussen eller kører over for gult lys og skal skynde sig. Det samme gælder blodcirkulationen.
Det er dog sundt, at vores blodkar trækker sig sammen og udvider sig igen, hvilket jo i den grad sker i det kolde gys. 

Hvis man vil vinterbade, er det nok mest for det mentale man skal gøre det. Og forhåbentlig kan forskningen endegyldigt dokumentere en lang række fordele ved vinterbadning - SNART:-) 

  

Nyd nu den kolde tid, som er blevet lysere med hele 2 timer. 

Send os gerne billeder af de skøre ting I gør i øjeblikket og hashtag gerne #smukgørdigglad 

SMUK skincare © 2023 Terms of trade Privacy policy Optified Powered by nopCommerce