Free shipping on orders over DKK 800

EKSTRA GRATIS TESTER

Ved køb af et full size produkt, får du en tester med i købet. Du kan returnere full size produktet, hvis testeren ikke lever op til dine forventninger og emballagen ikke er brudt.
Skriv blot i kommentarfeltet at du ønsker en tester.

Kan pollenallergi påvirke din hud?

De fleste af os kender nok til lidt kløende og hævede øjne, vejrtrækningsproblemer, kriller i halsen og masser af nys, når pollensæsonen for alvor begynder i marts måned. Sæsonen varer hele forår og sommer, og slutter først omkring august/september. Nogle af os påvirkes slet ikke, mens andre må tage diverse midler i brug for at dulme de forskellige reaktioner på pollenallergi. Fælles for os alle er, at det er super vigtigt med den helt rigtige hudpleje, når der opstår udfordringer for vores sarte og sensitive hud.

Hvordan påvirker pollenallergi kroppen?
Vores immunforsvar vil naturligt forsøge at bekæmpe den pollen, som vi kan få for store mængder af. Immunforsvaret producerer histamin, der pumpes ud i blodårerne og fordeles i huden, så det kan bekæmpe den pollen, der generer. Den store mængde histamin kan dog forårsage irritation/inflammation, der igen kan medføre sensitiv hud. Hvis du f.eks. lider af hudsygdommen rosacea, kan du opleve, at pollensæsonen trigger et udbrud.

Sæson-allergi, så som pollenallergi, kan give nældefeber, tørre pletter og eksem. Når huden irriteres kan den begynde at klø, og det er svært ikke at ”klø tilbage”. Det kan efterlade huden med ridser og sår, der kan gå betændelse i. Som en fælles betegnelse kaldes den type af irriteret og kløende hud for 'atopisk diatese'.

Atopisk diatese – lær at begrænse et udbrud

Ved atopisk diatese bliver huden rød og sensitiv, og ofte kommer der også små tørre knopper, der klør. Huden kan blive så irriteret, at den kan småbløde. Du kan også få hævede øjne, der bliver røde og klør, hvilket alt sammen skyldes inflammation i huden. Undgå derfor at røre ved øjnene, da det kun bliver værre.

Pas på din hud
I de perioder allergien står på, kan du opleve ekstra eller tydeligere rynker/linjer. Igen er det inflammationen i kroppen, der viser sig. Når huden bliver tør og irriteret, kan der komme bittesmå rifter, der også dehydrerer huden. Brug derfor gerne hudpleje, der er beroligende, kølende og fugtgivende. Vi anbefaler vores lette og super nærende dagcreme, der virker beroligende og som indeholder SPF15. Og til dine tørre og sprukne hænder, der er vores håndcreme med kokosnødolie, kukuinødolie, ingefær og agurk beroligende og nærende. DIne læber er også ekstra udsatte ved allergi og atopisk diatese - brug derfor en læbepomade, der er super fugtgivende og som beskytter dine læber. 

I de værste tilfælde kan du være nødt til at smøre med creme fra lægen (hydrocortisol), så rifterne heles uden betændelse. Studier viser desuden, at folk som har lidt af børneeksem i de tidlige år, oftere udvikler sæson-allergier senere i livet.

Det skal du gøre, når de første symptomer melder sig…

1. Hold dig inden døre, når det er muligt.

2. Luk vinduerne.

3. Vask sengetøjet ofte.

4. Reducer stress, så du reducerer histaminen i din krop.

5. Brug milde skønhedsprodukter.

6. Undgå AHA, scrubs og andre aktive ingredienser, der kan irritere huden.

7. Spis gerne anti-inflammatorisk kost før, under og efter pollensæsonen, så kroppen er bedre styrket mod inflammation.

8. Tag gerne olie som kosttilskud, så huden er optimalt fugtet indefra, når pollensæsonen dehydrerer huden.

9. Brug cremer, der indeholder masser af fugt og næring.

SMUK skincare © 2023 Terms of trade Privacy policy Optified Powered by nopCommerce