VI PAKKER GERNE GAVER IND - SKRIV INDPAKNING I KOMMENTARFELTET - FRI FRAGT VED KØB OVER 800 KR.

EKSTRA GRATIS TESTER

Ved køb af et full size produkt, får du en tester med i købet. Du kan returnere full size produktet, hvis testeren ikke lever op til dine forventninger og emballagen ikke er brudt.
Skriv blot i kommentarfeltet at du ønsker en tester.

Pollenallergi sæson

Pollenallergi sæson

Kan pollenallergi påvirke din hud?
De fleste af os kender nok til lidt kløende og hævede øjne, vejrtrækningsproblemer, kriller i halsen og masser af nys, når pollensæsonen for alvor begynder i marts måned. Sæsonen varer hele forår og sommer og slutter først omkring august/september. Nogle af os påvirkes slet ikke, mens andre må tage diverse midler i brug for at dulme de forskellige reaktioner på pollenallergi. Fælles for os alle er, at det er super vigtigt med den helt rigtige hudpleje, når der opstår udfordringer for vores sarte og sensitive hud.

Hvordan påvirker pollenallergi kroppen?
Vores immunforsvar vil naturligt forsøge at bekæmpe den pollen, som vi kan få for store mængder af. Immunforsvaret producerer histamin, der pumpes ud i blodårerne og fordeles i huden, så det kan bekæmpe den pollen, der generer. Den store mængde histamin kan dog forårsage irritation/inflammation, der igen kan medføre sensitiv hud. Hvis du f.eks. lider af hudsygdommen rosacea, kan du opleve, at pollensæsonen trigger et udbrud.

Sæson-allergi, så som pollenallergi, kan give nældefeber, tørre pletter og eksem. Når huden irriteres kan den begynde at klø, og det er svært ikke at ”klø tilbage”. Det kan efterlade huden med ridser og sår, der kan gå betændelse i. Som en fælles betegnelse kaldes den type af irriteret og kløende hud for atopisk diatese.


Atopisk diatese – lær at begrænse et udbrud
Ved atopisk diatese bliver huden rød og sensitiv, og ofte kommer der også små tørre knopper, der klør. Huden kan blive så irriteret, at den kan småbløde. Du kan også få hævede øjne, der bliver røde og klør, hvilket alt sammen skyldes inflammation i huden. Undgå derfor at røre ved øjnene, da det kun bliver værre. Brug gerne en kold ansigtsrulle der har været i køleskabet rundt om øjnene. Det får blodkarrene til at trække sig sammen, så hævelsen forsvinder hurtigere. Se vores forskellige ruller her.

I de perioder allergien står på, kan du opleve ekstra eller tydeligere rynker/linjer.

Igen er det inflammationen i kroppen, der viser sig. Når huden bliver tør og irriteret, kan der komme bittesmå rifter, der også dehydrerer huden. Brug derfor gerne hudpleje, der er beroligende, kølende og fugtgivende. Vores LIGHT og RICH ansigtscremer indeholder prebiotika som kan have en effekt på inflammation i huden samt rød pilebark der har en beroligende effekt.

I de værste tilfælde kan du være nødt til at smøre med creme fra lægen (hydrocortisol), så rifterne heles uden betændelse.

Studier viser desuden, at folk som har lidt af børneeksem i de tidlige år, oftere udvikler sæson-allergier senere i livet.

Det skal du gøre, når de første symptomer melder sig…

1. Hold dig inden døre, når det er muligt.

2. Luk vinduerne.

3. Vask sengetøjet ofte.

4. Reducer stress, så du reducerer histaminen i din krop.

5. Brug milde skønhedsprodukter uden parfume. Her kan anbefales 3IN1 som daglig rens IKKE peeling.

6. Undgå AHA, scrubs og andre aktive ingredienser, der kan irritere huden.

7. Spis gerne anti-inflammatorisk kost før, under og efter pollensæsonen, så kroppen er bedre styrket mod inflammation.

8. Tag gerne olie som kosttilskud, så huden er optimalt fugtet indefra, når pollensæsonen dehydrerer huden.

9. Brug cremer, der indeholder masser af fugt og næring.

SMUK skincare © 2023 Handelsbetingelser Persondatapolitik Optified Powered by nopCommerce